KLUB SCLEROSIS MULTIPLEX

24.11.2009 Prešov

KLUB SCLEROSIS MULTIPLEX v PREŠOVE ĎAKUJE\r\nvšetkým Prešovčanom a sympatizantom z celej SR
ktorí nám doteraz pomohli a stále pomáhajú v našom úsilí vybudovať NÁRODNÉ CENTRUM SCLEROSIS MULTIPLEX v Sabinove – špecializované zariadenie sociálnej rehabilitácie pre 8400 pacientov s SM na Slovensku.

27. máj 2009 bol Medzinárodnou federáciou SM vyhlásený za 1. Svetový deň SM pod heslom „SKONCUJME s SM! “ Pri tejto príležitosti Klub SM v PO usporiadal koncert vo Véčku /Čikilikitua/ a Benefičný gala koncert v PKO pod záštitou Mesta Prešova, primátora Prešova Pavla Hagyariho a poslankyne Národnej rady SR pani Ivety Radičovej, s krásnym programom /Katka Koščová, Čipečka, 5 Voices A la Capella, Centrum voľného času ABC... . /. Vďaka Vám – spoluobčanom – sa nám podarilo v OD Tesco za slnečničky /symbol pacientov s SM/ vyzbierať sumu 555,32 Eur a študenti zo SZŠ svätého Bazila Veľkého nám aj v nepriaznivom počasí vyzbierali v uliciach Prešova 923,46 eur, spolu 1478,78 Eur.
K tejto akcii sa pridal SPP svojim filantropickým „matchingovým“ programom „Pridáme sa“ a na účet nám poslali rovnakú sumu, akú sme vyzbierali. Touto sumou - 2957,56 Eur - sme zaplatili zvyšok Projektovej dokumentácie na územné konanie.
Vďaka Vašej pomoci – individuálne dary, 2% z daní, vďaka pomoci f. Fundraising s.r.o. , farm. firmy Richter Gedeon a švajčiarskej f. firmy Merck Serono sme dokázali zaplatiť PDUK - 1. časť celkovej projektovej dokumentácie - spolu v sume 16 000 Eur /482 000 skk/. Od Mesta Sabinov sme dostali do dlhodobého prenájmu 3 pozemky za 1 Euro ročne. Projektová dokumentácia je vyhotovená v rozsahu pre územné konanie. Regionálny úrad verejného zdravotníctva nám vydal kladné záväzné stanovisko k PD /však sme boli „okukať“ rehabku priamo v Moelsborgu v Belgicku – na pozvanie aj na účet Európskej platformy SM/. Po vydaní stanovísk od ostatných orgánov a správcov sieti pristúpime k samotnému územnému konaniu a dokončeniu projektu na stavebné konanie v zmysle jednotlivých stanovísk, vyjadrení a pripomienok účastníkov územného konania. Po vydaní stavebného povolenia sa môžeme uchádzať o finančné zdroje na realizáciu stavby prostredníctvom Eurofondov.
Stále nám však ešte chýbajú prostriedky na Projektovú dokumentáciu na stavebné konanie /PDSK 12 500 Eur – 375 000 sk/ a na 5% spoluúčasť k Eurofondom. Verejná zbierka povolená Obvodným úradom v Prešove č. OÚ – OVVS – B 2008 / 14997 – 01, stále beží, do 15. 12. 2009 nám môžete posielať Vaše dary na účet Národné centrum sclerosis multiplex, 0504775934/0900 Slov. Sporiteľňa.
Pomôžete najmä tým pacientom s SM, ktorí sa pre svoj zlý zdravotný stav nemôžu dostať na žiadnu rehabilitáciu, do žiadnych kúpeľov, alebo aj tým, ktorí dnes ešte nevedia o tom, že majú SM.
Každý môže pomôcť svojim spôsobom. Pridajte sa k celosvetovému hnutiu: Skoncujme s SM !
Ďakujeme Vám.
Juliana Ilenčíková – Tomková.
 

Vyberte región